Nyt kursus i bækkenets bindevæv

Forrige weekend deltog jeg i endnu et kursus i rækken af Visceral Manipulations kurser som et led i min osteopatiske efteruddannelse. Du kan læse lidt om de tidligere kurser her.

Dette kursus omhandlede bækkenets bindevæv og foregik i 4 dage med en yderst kompetent Portugisisk underviser. Teknikkerne var meget blide og er bl.a. effektive mod tilstande som:

 

–       Tilbagevendende/kronisk blærebetændelse

–       Bækken trauma såsom fald på halebenet

–       Smerter/irritation efter kejser snit eller voldsom fødsel

–       Smerter ved samleje

–       Diffuse smerter omkring bækkenet

–       Forskellige former for inkontinens

 

Desuden kan årsagen til mange knæ besvær også findes i bækkenets bindevæv, da en af nerverne til knæet løber i dette væv og er der en spænding i vævet kan dette påvirke nerven og give smerter ved f.eks. løb, cykling, gang eller i siddende stilling.

 

Teknikkerne består af blide stræk og mobilisering af vævet. Allerede i ugens løb har de vist sig særdeles effektive og fredag modtog jeg denne SMS fra en patient, som de sidste 2 uger har vågnet med kæbespændinger og hovedpine. Kvinden har 2 kraftige fødsler bag sig og har i længere tid haft murende smerter i bækkenet som kommer og går. Hun skriver:

 

Godmorgen Michael. Jeg vil bare lige sige tak. Du fik hovedpine og kæbespændingerne væk 😮 Hav en fantastisk weekend.”

 

I min undersøgelse af denne kvinde havde jeg fundet nedsat bevægelighed af det højre bækkenled, som følge af en spænding i bækkenets bindevæv og hinder. Først arbejdede jeg let med ledet, hvorefter jeg blidt tog kontakt til det stramme væv, som så småt begyndte at slappe af, hvorefter jeg kunne mobilisere ledet for at opnå normal bevægelighed. Det med et særdeles godt resultat..

 

En anden kvinde som søgte mig for første gang i ugens løb har siden februar i år oplevet en meget kraftig smerte i lysken og ned i mellemkødet/bækkenbunden. Hun har i mange år (30 år) haft problemer med ryggen og påvirkning i det venstre ben. Lægerne har diagnosticeret hende med diskusprolaps, men har ikke ville opererer. Den nytilkomne smerte opleves som stærkt invaliderende, da patienten næsten ikke kan sidde og stå. Der er foretaget scanninger og forskellige specialister har undersøgt hende uden resultat.

Ved min undersøgelse viste det sig, at der var kraftig spænding i venstre flanke parti, og det dybe bindevæv i maven, hvori nerven til lysken løber, var meget spændt. Dette væv har stor sammenhæng med visse væv og strukturer i bækkenet.

Jeg arbejdede igen med blide teknikker omkring bindevævet og under hele behandlingen kunne kvinden fornemme sammenhængen mellem det smertefulde område og min behandling. Efter 15 minutters behandling kunne kvinden tydeligt fornemme et lethed i bækkenet, og havde da hun rejste sig fra briksen ingen smerte.

 

Dette er eksempler på hvordan behandlingen foregår hos Vestjysk Osteopati. Her får du:

 

–       God tid – altid afsat en time per behandling

–       Fair priser og mulighed for tilskud af sygesikringen Danmark og visse forsikrings selskaber (læs mere på hjemmesiden)

–       Blide teknikker der som hovedregel ikke gør ondt.

–       Behandling med afsæt i kroppens anatomi, fysiologi og biomekanik.

–       Behandling af Færdig uddannet Osteopat med flere års erfaring som Osteopat og flere efteruddannelseskurser bag sig.

 

Del gerne opslaget, hvis du kender nogen, der skulle have brug for behandling og husk at du i fred og ro kan booke din tid via hjemmesiden www.vestjyskosteopati.dk

 

Udgivet i Nyheder.